Permanente laserontharing Clarity 2

Esthetiek Vicky Michiels is gespecialiseerd in permanente laserontharing met de medische gecertificeerde Lutronic Clarity 2 laser. De prijzen zijn geschikt voor alle budgetten, zowel voor mannen als voor vrouwen, ongeacht het te ontharen gebied (lichaam en aangezicht). Onze Lutronic Clarity 2 laser is het meest efficiënte laserapparaat die alle huidskleuren efficiënt en veilig kan ontharen.

 

Functies en mogelijkheden

Laserontharing zorgt voor een geleidelijke en permanente ontharing van elk deel van het lichaam en gezicht. Het principe is vrij simpel. De laser richt zich op de melanine in het haar dat zich in de actieve groeifase bevindt en verwarmt deze tot een temperatuur die zo hoog is dat het hele haar uiteenvalt. De hoge temperatuur zorgt voor de vernietiging van de haarbol, de haarschacht en al zijn componenten. Dus hoe donkerder en dikker het haar en hoe lichter de huid is, hoe beter het resultaat van de laser zal zijn. De laser werkt niet op witte of grijze haren.

Gemiddeld zijn 8 tot 10 sessies nodig om lichaamshaar permanent te verwijderen, en 8 tot 12 sessies voor gezichtshaar. Alle lichaamsdelen kunnen met laser behandeld worden. Het aantal behandelingen om permanent haar te verwijderen kan ook van persoon verschillen, dit is o.a. afhankelijk van hormonale factoren. U moet het gebied de dag vóór uw ontharingsbehandeling scheren, BEHALVE op het gezicht, waar het haar moet blijven zoals het is.

Laserontharing en gepulseerd licht is niet hetzelfde, maar kan tot verwarring leiden; dit zijn twee totaal verschillende technieken waarvan de resultaten niet vergelijkbaar zijn.


Onze medische lasers

De Alexandrite-laser:

Deze laser wordt het meest gebruikt. De laser werd speciaal voor de blanke huidtypes 1, 2 en 3 ontworpen en heeft een golflengte van 750 nm. De diameter van de laser kan tot wel 1,8 cm vergroot worden.

Het apparaat straalt een paars gekleurde laser uit die de huid ongeveer 5 duizendsten van een seconde zal bestralen. Bij contact met melanine zal de laser tot een temperatuur van 80 graden stijgen. Deze hitte laat de wortel van het haar uiteenvallen.

Voor een comfortabelere behandeling is het apparaat uitgerust met een luchtsysteem (cryo) dat het gebied na elke bestraling afkoelt. Deze laser wordt afgeraden voor een gebruinde en donkere huid omdat het geen onderscheid kan maken tussen de melanine van het haar en de huid en deze op elk moment zou kunnen verbranden.

De Nd Yag-laser:

Deze laser is speciaal ontworpen om de bruine en donkere huid (fototype 4, 5 en 6) in alle veiligheid en zonder het risico van verbranding te ontharen. Deze laser heeft een golflengte van 1064 nm die tot diep in de haren straalt en onderscheid kan maken tussen de melanine in het haar en die in de huid.

De lage intensiteit van de straal in vergelijking met de Alexandrite-laser zorgt ervoor dat u meerdere behandelingen nodig hebt en riskeert een iets pijnlijkere behandeling. Het apparaat is ook uitgerust met een systeem van koude lucht dat elke impact van de laser op de huid afkoelt. Alle huidtypes kunnen dus bij Esthetiek Vicky Michiels behandeld worden.

    Hoe verloopt een behandeling?

    Vóór elke behandeling begint de lasertechnicus met het onderzoeken van de patiënt om zijn/haar compatibiliteit met de laserontharingstechniek te bevestigen (het haar moet donker zijn) en het apparaat en de instellingen te selecteren op basis van de huidskleur. De laseroperator legt de patiënt ook een vaste prijs voor.

    Als na een eerste controleconsult blijkt dat de patiënt baat kan hebben bij een laserontharingsbehandeling, kan hij zijn ontharingssessie op een nieuwe afspraak starten.

    U moet het haar de dag voor de behandeling verplicht scheren omdat het de huid bij elke laserimpact kan verbranden. Zowel de laseroperator als de patiënt dienen een veiligheidsbril te dragen om te voorkomen dat de laser in de ogen komt.

    De laseroperator stuurt een laserimpact van 5 duizendsten van een seconde naar de huid en zendt tegelijkertijd een straal koude lucht uit om de branding van de laserstraal te verminderen. De bestraling geeft een tintelend gevoel. Het is mogelijk om voor de behandeling een verdovende zalf op de meest gevoelige plekken aan te brengen, dit moet minstens een uur van tevoren zodat deze effect heeft.

    Na de behandeling brengt de laseroperator een verzachtende en herstellende zalf op het geschoren gebied aan. De volgende ontharingsbehandeling wordt minimaal 1 maand later gepland.

    In de loop van de behandelingen wordt het haar dunner, lichter, duurt het langer voordat het terug groeit en verdwijnt het geleidelijk. De huid is zachter en gladder. Het is mogelijk om enkele jaren later een of twee retoucheerbehandelingen te doen. Het kan namelijk voorkomen dat er enkele geïsoleerde haartjes teruggroeien.

    De laser is ook effectief op het haar dat onder de huid ligt.

    Let op:

    Het is heel belangrijk om minstens 3 weken uit de zon te blijven vóór de permanente ontharingsbehandeling en een week na de behandeling. De haren niet waxen voordat u de laserontharing doet, de haarbol moet aanwezig zijn zodat de laser de bestraling kan uitvoeren. Het wordt aanbevolen om het te behandelen gebied de dag voor de behandeling te scheren.

    Contra-indicaties:

    Zonnebaden, zonnebank, zwangerschap, borstvoeding, blond haar, wit haar en rood haar, herpes en behandelingen met fotosensibiliserende geneesmiddelen (specifieke antibiotica, Roaccutane …), infecties, ziekten en huidletsels.

     

    Veelgestelde vragen

    Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over laserontharing.

    Als u de antwoorden op uw vragen niet vindt, vragen we u om ze ons rechtstreeks te stellen via mail of het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.

    Ik sta steeds ter uwer beschikking om op al uw vragen te antwoorden.

     

    Is laserontharing echt definitief?

    Laserontharing wordt niet beschouwd als definitieve ontharing in absolute zin, maar eerder als permanente ontharing of anders gezegd definitief op een progressieve manier. Dat wil zeggen dat het mogelijk is de haartjes te verwijderen, maar dat het de groei van nieuwe dunne en lichte haartjes na enkele jaren niet tegenhoudt. Uiteraard blijven deze nieuwe haartjes geïsoleerd: de patiënt zal nooit teruggaan naar de oorspronkelijke beharing. Het is aangeraden om 1 keer per jaar 1 tot 2 onderhoudsbehandelingen uit te voeren.

     

    Kan ik een laserontharing ondergaan met mijn zwarte huid?

    Onze laserontharing is aangepast aan elke huidskleur. Voor de getinte, gemengde en donkere huid kiest de lasertechnicus de ND Yag-laser die speciaal ontworpen is voor de huid die van nature donker is. Deze maakt een onderscheid tussen de melanine van de haartjes en die van de huid om zo brandwonden te voorkomen.

    Is het mogelijk om te ontharen zonder al het haar weg te halen?

    Laserontharing is zeker mogelijk om de beharing te verminderen. Deze vraag geldt vooral voor mannen die de beharing ter hoogte van de torso, rug, schaamstreek of baard willen uitdunnen. Het komt ook voor dat vrouwen het haar van de bikinilijn willen uitdunnen om bijvoorbeeld te vermijden dat er een radicaal verschil is tussen de onthaarde zone (aan de zijkanten) en de zone waar nog haartjes staan (bv. American wax). De lasertechnicus zal de energie van de laser verlagen naarmate de behandelingen om de haartjes uit te dunnen en niet te verwijderen.

    Kan ik me laten ontharen met de laser als ik blond ben?

    Laserontharing werkt niet op blonde, grijze en rode haartjes omdat ze weinig of zelfs geen melanine bevatten. Het principe van de laser is namelijk om zich te concentreren op de melanine en om zich in warmte te transformeren om het haartje dat rijk aan melanine is, te verbranden. Elektrische ontharing wordt aangeraden om lichte haartjes definitief te verwijderen.

    Is laserontharing pijnlijk?

    Laserontharing is niet erg pijnlijk, maar de perceptie van pijn is voor iedereen anders. U voelt een tinteling bij elke laserimpact. Het klopt dat bepaalde zones gevoeliger zijn dan andere: de diep uitgesneden of zelfs de volledige bikinilijn of de bilnaad zijn gevoelige zones, terwijl de benen goed verdraagbaar zijn. De lasertechnicus zal een verdovende en geconcentreerde lidocaïne-zalf aanbrengen om het comfort van de patiënt te verhogen. Het is belangrijk om op te merken dat hoe “pijnlijker” de laser is, hoe efficiënter hij werkt.

    Wat moet ik voor en na een laserontharingsbehandeling doen?

    U moet de te ontharen zone minstens 1 dag voor de behandeling scheren om brandwonden te voorkomen. Het haartje dat door de laser verbrand wordt, kan namelijk tot brandwonden leiden bij contact met de huid. Behalve de baard bij mannen, is het niet nodig het gezicht te scheren want dat is donshaar. Het is belangrijk om op te merken dat u vooral geen haartjes met hars of met een pincet mag verwijderen voor de behandeling , want de te vernietigen haarbol moet bewaard blijven. Minstens 2 tot 3 weken voor en na de behandeling moet u zonnebaden en fotosensibiliserende behandelingen (bv. antibioticum) vermijden om brandwonden te voorkomen. Het is sterk aangeraden om minstens 1 tot 2 weken na de behandeling zonnecrème SPF 30 of 50 te gebruiken.

    Zijn er bijwerkingen?

    U moet het verschil kennen tussen risico’s en bijwerkingen. Er zijn geen risico’s als bepaalde regels worden gerespecteerd: de contra-indicaties, de keuze en instelling van de laser. Een zwarte huid kan bijvoorbeeld niet onthaard worden met de Alexandrite-laser, die geschikt is voor de blanke huid, anders zal de patiënt verbranden. Voor laserontharing tijdens de zwangerschap en borstvoeding zijn er geen echte bewijzen wat betreft de risico’s, maar deze contra-indicaties blijven preventief. De bijwerkingen verschillen: dat zijn normale, maar variërende effecten. De huid kan inderdaad min of meer sterk rood, geïrriteerd of gezwollen zijn na een behandeling, maar dat is niet noodzakelijk zo.

    In hoeveel sessies kan ik van mijn haartjes verlost zijn?

    Dat hangt af van de aard van de haartjes en de te ontharen zone. Er zijn gemiddeld 5 tot 10 laserbehandelingen nodig om erg zwarte en dikke haartjes op de benen, bikinilijn, oksels en andere lichaamsdelen te verwijderen. U moet dus gemiddeld op 6 tot 7 maanden van behandeling rekenen met telkens ongeveer 1 maand tijd tussen twee behandelingen. U moet er rekening mee houden dat voor de lichtere en dunnere haartjes en voor donshaartjes meerdere sessies nodig zijn: gemiddeld 7 tot 10 behandelingen of meer.

    Hoelang duurt een behandeling?

     

    Dat hangt af van de te ontharen zone: het varieert van 2 minuten voor de bovenlip tot ongeveer 1 uur voor de volledige benen.

      Welke apparaten worden gebruikt bij laserontharing?

      We gebruiken de Alexandrite-laser voor de blanke huid en de Nd Yag-laser voor de donkere huid. Dat zijn wereldwijd de twee bekendste en meest gebruikte apparaten. De Nd Yag-laser heeft een andere werking, want hij maakt onderscheid tussen de melanine van het haartje en die van de huid om ze niet te verbranden. Bovendien heeft hij een langere golflengte.

        Wat is het verschil tussen laserontharing en gepulseerd licht?

        Laserontharing is efficiënter dan gepulseerd licht. Het doel van deze twee methodes is hetzelfde: het haartje verbranden. Maar de efficiëntie is verschillend: de laser gebruikt een heel smalle golflengte die erg geconcentreerd is op de zone, terwijl gepulseerd licht een veel bredere en minder intense golflengte gebruikt. Daardoor is gepulseerd licht minder efficiënt en loopt u het risico dat de haartjes na 3 tot 4 jaar teruggroeien.