Over Abel

 De wens van Frances en Dave Shoemack?

Het beste natuurlijke parfum ter wereld maken. Het resultaat?

 Zes natuurlijke geuren met betoverende namen zoals

Red Santal en Golden Neroli.

 

 

 

Genoemd met een knipoog naar de Nederlandse avonturier Abel Tasman die in 1642 Nieuw-Zeeland ontdekte, werd Abel in Amsterdam opgericht door de Nieuw-Zeelandse Frances Shoemack met een eenvoudig doel - om 's werelds beste natuurlijke parfum te ontwikkelen.

 

 

Gecreëerd door master parfumer Isaac Sinclair, is Abel’s vita odor collectie het resultaat van uitgebreid onderzoek naar hoe het allerbeste natuurlijke parfum mogelijk gemaakt kon worden.

Elke geur bestaat uit een sterk geconcentreerd mengsel van natuurlijke oliën, absoluten (biologisch gecertificeerd waar mogelijk) en natuurlijk afgeleide enkelvoudige aromacomponenten. Het resultaat is een collectie van dynamische, intieme en moderne natuurlijke geuren die de hele dag op je huid blijven.

 

Waarom kies je voor een natuurlijk parfum?

Omdat dit gezonder is voor jou én beter voor het milieu.

De standaardgeuren van de drogist en parfumerie bestaan vooral uit synthetische ingrediënten. Ja, zelfs als je parfum naar kaneel, rozen of dennenbos ruikt. Die kunstmatige stoffen zijn vaak schadelijk voor je lichaam. Zo worden ze in verband gebracht met veranderingen in je hormoonhuishouding. En ze zijn slecht voor het milieu, omdat ze niet afbreekbaar zijn.

Daarom begonnen Frances en Dave Schoemack het geurenhuis Abel. De parfums worden in Amsterdam ontwikkeld. Abel gebruikt hiervoor 100% natuurlijke ingrediënten, die waar mogelijk biologisch gecertificeerd zijn.

Zes natuurlijke parfums om uit te kiezen

De zes geuren van Abel hebben ieder een eigen karakter en kleur. Wat te denken van het pittige Red Santal, met kruidnagel, peper, begamot en gember? Als je je ogen dicht doet, kun je het al ruiken! White Vetiver combineert limoen en pepermunt met vanille. En in Cobalt Amber ruikt je kardemom, cadao en amber.

De natuurlijke parfums van Abel zijn exclusief verkrijgbaar bij Esthetiek Vicky Michiels.