Over Oolaboo Super Foodies SUN

 

Zonne-energie bereikt ons door straling, welke zowel positieve als negatieve effecten heeft op onze huid en gezondheid. Zonlicht is letterlijk opgebouwd uit elke kleur van de regenboog, plus enkele andere kleuren die we niet kunnen zien. Deze onzichtbare stralen bevatten infrarood, wat wij voelen als warmte, en ultraviolet (UV), wat zorgt voor een bruine teint maar ook voor huidbeschadiging.

UVB is de straling die ervoor zorgt dat je bruin wordt, maar ook dat je kunt verbranden. UVA komt dieper in de huid terecht en kan onze huid beschadigen. UVA zorgt voor huidveroudering en rimpels in jouw huid. Verbranden komt dus door UVB, huidveroudering door UVA.

Fijn te weten dat Super Foodies SUN producten zowel tegen UVA als UVB beschermen!

Super Foodies SUN producten functioneren naar de hoogste kwaliteitsstandaarden en bevatten immers een geavanceerde UVA/UVB bescherming om je een effectieve bescherming tegen de zon te garanderen. Ieder product bevat een complex van natuurlijke moisturizers. Deze zorgen voor een intensieve hydratatie en helpen het natuurlijke hydratatieniveau van de huid en het haar te behouden tijdens het zonnen.

 

De SPF (sun protection factor) geeft aan hoeveel langer je in de zon kan blijven door middels van zonbescherming, voordat verbranding plaatsvindt.


Het is belangrijk te beseffen dat de SPF alleen een indicatie geeft van de bescherming tegen UVB. Super Foodies SUN producten bevatten ook UVA filters. Het is erg belangrijk om de gebruiksinstructies op te volgen op de achterzijde van de producten. Super Foodies SUN producten zijn foto-stabiel. De ingrediënten beschermen je maximaal en verminderen niet door contact met de zon. Omdat Oolaboo gelooft in maximale bescherming, en producten met een SPF onder SPF6 het label zonbescherming niet mogen dragen, bevatten Super Foodies SUN producten allen een SPF van SPF15 en hoger!

Super Foodies SUN producten zijn, in lijn met de huidige internationale aanbevelingen, zeer nauwkeurig getest en zijn waterbestendig. Zij geven tenminste de door de EU vastgestelde minimum 50% van de originele SPF na 2x 20 minuten in het water geweest te zijn.

Ieder Super Foodies SUN product bevat Japanse Matcha thee, een krachtig natuurlijk antioxidant, die helpt om te beschermen tegen vrije radicalen, die schade aan huidcellen aanrichten en vroegtijdige huidveroudering kunnen veroorzaken.

Daarnaast bevatten de zonbeschermingsproducten een uniek complex van glucoman, betaglucan en hyaluronzuur. Dit helpt de natuurlijke bescherming van het lichaam te ondersteunen en resulteert in een snellere, diepere en langdurige teint. Het vermindert de penetratie van UVA en het verhoogt actief de vernieuwing van collageen, wat leidt tot het voorkomen van rimpels door zonlicht.