Coagulatie behandeling

Coagulatie behandeling met de Zapper

 Een gladde huid zonder huidverhevenheden straalt en oogt jonger. Bij Esthetiek Vicky Michiels wordt op een veilige wijze de ontsierende plekjes weg gecoaguleerd.

Geschikt voor de behandeling van o.a.:

 • Fibromen (steelwratjes)
 • Cherry angiomen (bloedblaasjes, vaatzwellingen)
 • Ouderdomsvlekken (Verruca Seborrhoica)
 • Spinaevi (Spider Naevus)
 • Teleangiëctasieën
 • Normale wratjes
 • Kleine huidverhevenheden
 • Talgklierhyperplasie

Coagulatiebehandeling met de zapper

Heb je één van bovenstaande huidoneffenheden en vind je deze cosmetisch storend? Bij Esthetiek Vicky Michiels worden deze huidoneffenheden snel en effectief verwijderd door middel van coagulatietherapie. Coagulatie is een behandelmethode waarmee verschillende goedaardige huidoneffenheden permanent verwijderd kunnen worden.

 

coagulatie zapper

 

Coagulatie d.m.v. van de ZAPPER is een apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Tijdens de behandeling wordt met een puntige elektrode warmte gegeven op het te behandelen gebied, hierdoor wordt de huidoneffenheid plat gemaakt of het adertje dichtgebrand. De omliggende huid wordt hierbij niet aangetast of behandeld. Met de zapper kunnen ook grotere oppervlakken zoals het lichaam behandeld worden. De huid wordt vooraf verdoofd met een verdovende crèmes zodat de behandeling minder gevoelig is. De huid kan nadien warm voelen en rood zijn. 

Het resultaat

Daarna ontstaat er een korstje waaronder zich een nieuwe, gezonde huid ontwikkelt. Voor een goede wondgenezing is het belangrijk dat je de behandelde huid gerust laat. Deze korst valt er na een aantal dagen (gemiddeld zeven dagen) af. Wat overblijft is een mooie, nieuwe huid zonder littekens. Om pigmentvlekken te voorkomen kun je de nieuwe huid het beste goed beschermen tegen UV-straling van de zon. Dit doe je met een zonbeschermingscrème met minimaal SPF30.

Meerdere huidoneffenheden kunnen in korte tijd worden behandeld. Na de behandeling mag de huid 4 weken niet aan direct zonlicht worden blootgesteld. Dit is ter voorkoming van ongewenste pigmentvorming.

Plan jouw gratis intakegesprek

Op korte termijn kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. In dit gesprek, wat ongeveer 30 minuten duurt, luisteren we goed naar je wensen. Ook bespreken we jouw vragen en verwachtingspatroon. Daarna volgt een zorgvuldig huidonderzoek. De uitkomst wordt door de behandelend huidtherapeut vastgelegd in jouw persoonlijke behandelplan. Zo weet je exact waar je aan toe bent!

Zapper FAQ – Veelgestelde vragen

Hier vindt u een aantal van de meest gestelde vragen en antwoorden over coagulatie therapie. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons een mailtje of contacteer ons telefonisch en krijg altijd snel en professioneel antwoord op uw vraag.

Waarom kiezen voor coagulatietherapie?

 • Snel, eenvoudig en veilig
 • Een nauwkeurige manier
 • Gezonde, omliggende huid wordt met rust gelaten
 • Geen snijwondlittekens, blaren of bloedingen
 • Geschikt voor alle huidtypen en huidskleuren

Is coagulatietherapie veilig?

Ja, coagulatie is een veilige en effectieve methode om bijvoorbeeld steelwratjes en fibromen te verwijderen. Doordat er erg precies gewerkt kan worden, wordt de omliggende huid niet beschadigd.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 3 tot 4 weken. Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er 1-2 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Na de behandeling ontstaat er gelijk een donker kleurige korst. De plek van de behandeling kan wat roder zijn en gevoeliger aanvoelen. Daarna zal er een korstje ontstaan, maar deze valt er binnen een korte tijd vanzelf af. 

Welk resultaat kan ik verwachten?

Na ongeveer een week is de huid van de behandelde huidafwijking hersteld. Omdat het vaak om een kleine oppervlakte gaat, ondervinden onze cliënten hier nauwelijks of geen hersteltijd van. Op de behandelde plek zal een korstje ontstaan die na ongeveer een week zal herstellen. Daarna zal dit genezen tot een gezonde nieuwe huid, zonder littekens.

Wat kan ik verwachten na de behandeling?

 • Na de coagulatie ontstaat een korstje. Deze valt er vanzelf af.
 • Het is van groot belang dat u de wondjes na de ingreep minstens 2 dagen droog houd, alleen een genezende crème is aan te raden.
 • Het is belangrijk dat u niet aan het korstje krabt voor een mooie wondgenezing en ter voorkoming van pigmentvlekken of littekens. Deze korstjes vallen er vanzelf weer af.
 • De korstvorming die op zal treden die heeft vijf tot tien dagen nodig om te genezen.
 • Het is niet aan te raden om binnen 24 uur na de behandeling make-up te gebruiken. De huid is kwetsbaar voor het indringen van bacteriën
 • Tot 4 weken voor de behandeling en tot 3 weken na de behandeling direct zonlicht vermijden, dit geldt ook voor zonnebanken. Ter voorkoming van veranderingen van de huidskleur en gebruik maken van een beschermingsfactor met SPF 30 of hoger.
 • Vermijd wrijving of druk (veroorzaakt door kleding) in het behandelde gebied. Draag loszittende kleding indien het behandelde gebied zich onder de kleding bevindt.
 • Tijdelijke hyper-of hypopigmentatie kan voorkomen en zal normaal gesproken binnen 6 tot 12 maanden na de behandeling vervagen.