Volg deze 5 tips voor een stralende huid

Bij de IPL ontharingsmethode wordt er gewerkt door middel van een puls van licht. Door de warmte die wordt opgewekt met de puls, worden de haarzakjes vernietigd. Hierdoor kan er op deze plek nooit meer een haartje teruggroeien.

Het toestel dat wij gebruiken, is het professioneel MedCos IPL toestel. Dit toestel maakt het mogelijk om op elk lichaamsdeel vrijwel pijnloos een definitieve ontharing te doen. Het is niet enkel pijnloos, maar ook snel. Het ontharen van oksels of een bikinilijn duurt zo maar vijf minuutjes!

Voor wie is permanente ontharing geschikt?

De behandeling kan overal op het lichaam gebruikt worden. Een ideaal scenario is als de huid licht is, en de haartjes donker. Doordat rode, grijze en blonde haren nauwelijk pigment bevatten, zijn ze vaak niet te behandelen. Indien je een donker getinte huid (huidtype VI) of een zongebruinde huid hebt, kunnen we de behandeling niet doen door een te hoog pigmentgehalte.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Enkel de haren in een groeifase worden behandeld bij de definitieve ontharing. Omdat de meeste haren zich in een rustfase bevinden, kunnen ze pas behandeld worden als ze terug in de groeifase komen. Om een mooi eindresultaat te hebben, zijn er gemiddeld 8 behandelingen (met specifieke tussenperiodes) nodig. Dit zorgt voor een haarreductie van 80% tot 90%.

Het is aangeraden om altijd de besproken handelperiodiek aan te houden. Zeker in het begin van de behandeling is het belangrijk dat dit gevolgd wordt. Als de basis niet goed is, is de kans groot dat er meer behandelingen nodig zijn omwille van de haargroeicyclus.

Voor een optimaal resultaat kan je best 1 à 2 onderhoudsbehandelingen doen. Na een lange rustperiode zullen er altijd enkele haartjes terug in de groeifase komen. Om dit tegen te gaan, zijn de onderhoudsbehandelingen nodig.