Eight & Bob

Albert Fouquet was zijn tijd vooruit

Albert Fouquet is de kunstenaar die Eight & Bob heeft ontwikkeld Annicke 6. Het was een exclusief parfum voor de grote liefde van de parfumeur, die veel te vroeg stierf. De jonge aristocraat had geen geldzorgen, dus ontwikkelde hij in de jaren dertig, samen met zijn butler Philippe, elegante geuren, exclusief voor zichzelf. Soms gaf hij een geur weg, maar verkocht ze nooit. Zelfs niet aan John F. Kennedy, die hij in 1937 aan de Côte d'Azur ontmoette en die hem vroeg om acht geurmonsters en één voor zijn broer Robert "Bob" Kennedy (" Eight & Bob ").

Toen hij de liefde van zijn leven ontmoette, Annicke, droeg hij een hele reeks parfums aan haar op, die hij haar elk op hun afspraakjes voorlegde. Eight & Bob Annicke 6 is het laatste parfum in deze serie, aangezien Fouquet kort na deze creatie een fataal auto-ongeluk heeft gehad.

Hoe ver hij zijn tijd vooruit was, bewijst het eau de parfum echter nog steeds. Want in 2019 wordt het parfum volledig heruitgegeven volgens de specificaties van de meester en vindt het meteen enthousiaste vriendinnen. Dames houden van deze elegante, uitzonderlijke geur die absoluut exclusief is. Hoewel het niet meer gemaakt is voor een enkele dame, is de editie van de Eau de Parfum Spray Eight & Bob Annicke 6 beperkt, zoals het geval is met alle geuren van het uitzonderlijke label. Gelukkig voor alle liefhebbers van het uitzonderlijke is het nu mogelijk om het Eaux de Parfum te kopen en zo te genieten van de creatie van Albert Fouquets. En als je eenmaal het plezier van de geuren hebt gehad, zul je ze nooit meer vergeten. Eight & Bob Annicke 6 is het juiste parfum voor de dames die houden van het exclusieve en het bijzondere en dit willen uitdrukken in hun geuren.

Eenvoudig en typisch voor het label

Zelfs toen de flacons van Eight & Bob ruim 90 jaar geleden voor het eerst werden weggegeven, waren ze vrij eenvoudig. Albert Fouquet concentreerde zich uitsluitend op de samenstelling van zijn parfums. Daarom passen de flacons, die nu het handelsmerk zijn van Eight & Bob, heel goed op het label.

De fles van Eight & Bob Annicke 6 is een eenvoudige glazen kubus. Rechte lijnen, met bijna scherpe randen en hoeken vormen een rechthoekige fles met een zware basis. Een lichtgrijs label draagt de naam van de geur en het label in het rood, met het nummer 6 in het donkergrijs. Om aan te sluiten bij de eenvoudige elegantie heeft het Eight & Bob Annicke 6 flesje een zilveren dop en sproeikop gekregen. Het is juist deze eenvoud, dit visuele understatement, dat de perfecte setting biedt voor de buitengewone geur van het niche-etiket. Want een buitengewone geur zoals Eight & Bob Annicke 6 heeft geen visueel opvallend flesje nodig.

Een lijn alleen voor u

Het verhaal achter Eight & Bob Annicke 6 is een liefdesverhaal dat helaas geen happy end had. Albert Fouquet, zoon van een aristocratische familie, welopgevoed en de perfecte gentleman, had twee hobby's. Het ene was reizen en zijn vrienden uit de wereld van de rijken en de schone ontmoeten op exclusieve plaatsen, het andere was het creëren van uitgelezen geuren. Deze maakte hij af en toe voor speciale vrienden als een geschenk.

Op een winteravond in 1936 kwam de knappe Fouquet opdagen op een etentje in Megève. Daar werd de eigenlijk keurige heer uit zijn evenwicht gebracht, want hij ontmoette de liefde van zijn leven. Ze verscheen in de vorm van de jonge Annicke. Zij kwam uit Oostenrijk en was de dochter van een bankier en een Hongaarse edelvrouw. Haar buitengewone schoonheid, haar natuurlijke elegantie en haar bruisende persoonlijkheid deden het hart van Fouquet sneller slaan; hij viel meteen voor haar. Ze praatten en dansten, en de herinnering aan de lange nacht liet op Albert Fouquets gemoed een even blijvende indruk na als op die van Annicke zelf. De aantrekkingskracht was wederzijds en er begonnen lange briefwisselingen. Zij wilden elkaar zo snel mogelijk weer zien, maar er gingen maanden voorbij voor het zover was. De tijd waarin Albert Fouquet het eerste Annicke parfum creëerde. Hij verraste haar ermee op hun reünie, en ze was smoorverliefd. Vanaf dat moment bracht Fouquet bij elke ontmoeting een nieuw parfum mee, tot het laatste parfum, Eight & Bob Annicke 6. Het liefdesverhaal werd door hun vrienden met enthousiasme begroet en er werden weddenschappen afgesloten over wanneer het aanzoek zou volgen. Het fatale auto-ongeluk van Fouquet in 1939 maakte echter een einde aan het liefdesverhaal.